Tenki Réka és Mészáros Béla először együtt a Mimi-ben


tenki-reka-meszaros-bela

Június végén kezdődik a Poligamy és a Coming out című közönségsikereket jegyző Orosz Dénes új filmjének forgatása: a Mimi romantikus vígjátékának főhőse a filmkritikus Gergő (Mészáros Béla), aki, hogy boldoggá tegye unokamániás, súlyos szívbeteg édesanyja (Básti Juli) utolsó napjait, beviszi hozzá öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudja a néninek, hogy a lány tőle vár gyereket. Ám az utolsó pillanatban új szív érkezik, a mamát megműtik, így Gergőnek és Sacinak nincs más választása, mint tovább játszani a szerelmespár szerepét.

A további karaktereket többek között olyan kitűnő művészek keltik életre, mint Rezes Judit, Mészáros Máté, Molnár Áron és Ónodi Eszter. Budapest számtalan látványos helyszínén forgat majd a stáb, köztük a Duna-parton, romkocsmákban és bámulatos tetőteraszokon. Az operatőr ezúttal is Orosz Dénes állandó alkotótársa, Fillenz Ádám (Friss levegő, Poligamy, Pál Adrienn, Coming out) lesz. A forgatókönyvet Orosz Dénes és Várady Zsuzsi közösen jegyzi.

A Mimi alkotói nevettető, egyúttal bátran érzelmes komédiát ígérnek a felnőtté válás viszontagságairól – sajátos magyar humorral. A mozi a Filmalap 349,85 millió forintos gyártási támogatásával az A20 produkciójában készül, producerei Tőzsér Attila, Ferenczy Gábor és Orosz Dénes.

Magyar Nemzeti Filmalap
Mészáros Béla fotóját Nánási Pál készítette

A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2018.06.20