I love mozi

Filmvetítések a Rómer Házban

RAmer_HAz_2016

Animáció, dráma, vígjáték, erotikus thriller, dráma és fekete komédia a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.). Széles a választék, csemegézhetnek. Jegyeket elővételben a helyszínen és online a Tixánál is vásárolhatnak. Lépjenek időben, mert a jegyek fogynak!

A műsor:

Április 8. (vasárnap) 17.15
Bartók. Magyar dokumentumfilm. Rendező: Sipos József. Vetítési idő: 65 perc.
Bartók Béla fia, Péter, a család elutazása óta (hetvenöt éve) az Egyesült Államokban él. Szinte az egész életét Bartók életműve gondozásának szentelte, családja történetéről eddig soha senkinek sem adott interjút. Most azonban, 92 évesen, megrázó vallomásban mesél édesapjáról, Bartóknak az édesanyjához, feleségéhez, szerelmeihez, gyermekéhez és kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, a zeneóriás esztétikai hitvallásáról, és arról a személyes tragédiáról, amit Magyarország elhagyása jelentett e hazaszerető ember számára. Filmünk mindazonáltal nem pusztán az apa portréja a fiú szemszögéből; gazdag válogatást mutatunk be Bartók levelezéséből és soha nem látott fotóiból, valamint művei kritikai fogadtatásából. Archív felvételekkel betekintést nyújtunk a korabeli Magyarország és New York hangulatába - így mesélve egy "nem mindennapi" sorsról, mely egybefonódott Magyarország tragikus huszadik századi történelmével.

Április 8. (vasárnap) 19.00
Foxtrott. Feliratos, izraeli-német dráma. Rendező: Samuel Maoz. Vetítési idő: 108 perc. 16 éven felülieknek ajánlott.
Michael és Dafna házába becsönget az izraeli hadsereg egyik tisztje, hogy elmondja nekik: fiuk, Jonathan szolgálat közben életét vesztette. Michael csendben szeretne gyászolni, és egyre kevésbé bírja a buzgó rokonság és a jóindulatú katonai hivatalnokok tolakodását. Miközben felesége nyugtatókkal enyhíti fájdalmát, a férfi egyre dühösebben tombol. Egy nap azonban váratlan fordulat történik, és szürreális események sorozata veszi kezdetét…

Április 10. (kedd) 18.00 és 20.00
Loving Vincent. Feliratos, angol-lengyel animációs film. Rendező: Dorota Kobiela, Hugh Welchman. Vetítési idő: 95 perc. 12 éven felülieknek ajánlott.
A Loving Vincent a világ első teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 db!) festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.
A heroikus vállalkozás, mely 2011-ben kezdődött, az angol Hugh Welchman és felesége, a lengyel Dorota Kobiela filmje, Van Gogh lenyűgöző világában játszódik. Több ezer festményen keresztül elevenednek meg életének legismertebb helyszínei és megfestett figurái, miközben világ egyik legkedveltebb festőjének, Vincent Van Gogh-nak ellentmondásos életét és halálát vizsgálja a film. Kibontakozik az utolsó napok drámája és végre fény derül rejtélyes halálának körülményeire.
A Loving Vincent fantasztikus, eddig soha nem látott képi világa és izgalmas története miatt nem csak a Van Gogh művészetéért rajongók számára kihagyhatatlan.

Április 12. (csütörtök) 17.00 és 19.30
A hely. Feliratos, olasz játékfilm. Rendező: Paulo Genovese. Vetítési idő 113 perc,. 16 éven felülieknek ajánlott.
Egy titokzatos név nélküli férfi "A HELY" nevű kávézóban fogadja ügyfeleit. A hozzá fordulók különböző problémákkal keresik fel, mindegyikük vágyik valami olyanra, amit az életében saját erőből nem tud elérni. A férfi azt ígéri ügyfeleinek, hogy teljesülni fognak a vágyaik, ha ők cserébe elvégzik azokat a meghökkentő és váratlan feladatokat, amelyeket ő bíz rájuk. Mindenkinek el kell döntenie, hogy vállalja-e az egyezséget, és meddig képes elmenni azért, hogy elérje célját…

Április 15. (vasárnap) 15.00
Aurora borealis – Északi fény. Magyar játékfilm. Rendező: Mészáros Márta. Vetítési idő 116 perc. 16 éven felülieknek ajánlott.
Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga idős anyja, Mária váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az Aurora Borealis – Északi fény a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása.

Április 15. (vasárnap) 17.15
Teljesen idegenek. Feliratos, olasz vígjáték. Rendező: Paolo Genovese. Vetítési idő 97 perc.16 éven felülieknek ajánlott.
Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz…

Április 15. (vasárnap) 19.15
Thelma. Feliratos norvég erotikus-thriller. Rendező: Joachim Trier. Vetítési idő 116 perc. 16 éven felülieknek ajánlott.
Thelma, egy vallásos háttérrel rendelkező norvég diáklány Oslóba költözik, ahol beleszeret egy másik lányba. S miközben szégyenérzettel terhelt szexuális ébredését éli meg, Thelma felfedezi, hogy természetfeletti képességgel és erővel rendelkezik. A Thelma világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjában volt.

Április 26. (csütörtök) 17.00
1945. Magyar dráma. Rendező: Török Ferenc. Vetítési idő 91 perc. 12 éven felülieknek ajánlott. író: Szántó T. Gábor.
1945. augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Titkok, bűnök, számvetés, szerelem, árulás, szembesítés...
Az 1945 főbb szerepeiben Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Angelus Iván, Nagy Marcell, Szirtes Ági, Szarvas József, Znamenák István és Nagy-Kálózy Eszter látható, az operatőr Ragályi Elemér, a vágó Barsi Béla volt, a zenét Szemző Tibor szerezte.
Az alkotás Szántó T. Gábor Hazatérés című elbeszélése alapján készült, a forgatókönyv a szerző és a rendező közös munkája.

Április 26. (csütörtök) 19.00
Lajkó - cigány az űrben. Magyar fekete komédia. Rendező: Lengyel Balázs. Vetítési idő 90 perc. 16 éven felülieknek ajánlott.
1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz.

2018.04.03