Jogászok és igazgatási szakemberek Győrből

48 jogász és igazgatási frissdiplomást avattak a Széchenyi István Egyetemen

jogaszok-es-igazgatasi-szakemberek-gyorbol

A győri friss jogi doktorok a rektori jogarra, dr. Földesi Péter rektor előtt tették le esküjüket. Dr. Smuk Péter egyetemi tanár, dékánhelyettes az avatási beszédében hangsúlyozta, hogy a legklasszikusabb társadalomtudományi felkészültséget jelentő győri jogász diploma töretlenül kiváló ajánlólevél a munkaerő-piacon, amit jól mutatnak a széchenyis jogászképzés országos összehasonlításban is kimagasló elhelyezkedési adatai. 

„A jogászi munka nem csupán egy szakma, hanem hivatás, amelynek jó vagy rossz gyakorlása nem pusztán magánügy, hanem közügy, hiszen ezáltal erősíti vagy gyengíti a jogrendbe vetett bizalmat” – hangsúlyozta a professzor.

1995-ben a győri önkormányzat, és az Universitas-Győr Alapítványon keresztül a város és a térség gazdasági szervezetei teremtették meg az anyagi feltételeit annak, hogy az 1718-ban indult Győri Jezsuita Akadémia, az 1776-ban alapított Győri Királyi Akadémia gazdag tradícióit továbbvivő képzés visszatért a térség központjába. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem támogatásával és hatékony közreműködésével indulhatott újra a legklasszikusabb társadalomtudományi szakon az oktatás. A fővárosi és a győri egyetem közös alapítású oktatási intézetében a hallgatók a budapesti tanterv és az eltés követelmények szerint tanultak. A szakmai, tudományos háttér megerősödésével 2002. őszétől a jogász szak a Széchenyi István Egyetem saját jogú képzése lett. A győri intézmény és az Universitas-Győr Alapítvány a tudományos háttér szervezése során ösztöndíjakkal támogatta a kar fiatal oktatóit. Ma már helyi, tudományos minősítést szerzett szakemberek alkotják a győri jogászképzés oktatói gárdáját. A felsőoktatási rangsorokban az egyik legerősebb, dobogós helyezéseket, rangos hazai és nemzetközi díjakat hozó, a térségi munkaerő-piac gyakorlat-orientált felkészültségi követelményeit sikerrel alkalmazó jogi karként jegyzik a győrit.

Winkler Csaba

2018.02.17