Az idei karácsonyi szezonban ismét országos aréna-turnén a Győri Balett


diotoro-gyori-balett05

Az idén is érdemes lesz egy rövid időre megszakítani az ünnepi készülődést, és ellátogatni a Győri Balett Diótörőjére, amely az ország három arénájában, Veszprémben, Szombathelyen és Budapesten is látható lesz decemberben.

Az ismert klasszikus balett monumentális díszletekkel és különleges látványvilággal elevenedik meg idén karácsonykor is. Csajkovszkij halhatatlan zenéje és a színes, látványos előadás kicsiknek és nagyoknak egyaránt garantált szórakozást nyújt majd. Az előadó természetesen a Győri Balett, a hazai táncélet talán legmeghatározóbb társulata, akik közel száz táncossal vitték színpadra ezt a különleges előadást.

A darab koreográfusa Ifj. Harangozó Gyula, Kossuth-díjas koreográfus-rendező, Érdemes művész, a Halhatatlanok társaságának tagja, aki egyedülálló képzelőerővel és tőle már megszokott odaadással dolgozta át a Bécsi Operában korábban már nagy sikerrel játszott koreográfiáját, kiegészítve vonzó show- és látványelemekkel, 3 dimenziós díszlettel, amelyek kifejezetten aréna méretű színpadokhoz készültek, a mai gyerekek igényeihez igazodva.

A szólisták a Moszkvai Bolsoj Balett vezető szólista balettművészei, akik különleges technikai tudásuknak, valamint színészi képességeiknek köszönhetően máris a közönség kedvencei, a kis táncosok pedig a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei, akiknek természetesen hatalmas élmény egy ilyen volumenű előadásban szerepelni. Az előadás díszleteit, látványvilágát az orosz származású egykori sztártáncos, Dmitrij Simkin készítette, a látványos, élethű jelmezek pedig Velich Rita fantáziáját és munkáját dicsérik. A Diótörő az Arénákban egy különleges produkció, amely a jól ismert karácsonyi történetet modern köntösbe öltöztetve meséli el, tiszteletben tartva a klasszikus balett örökzöld elemeit.

Az időpontok:
2017. december 16. – Veszprém Aréna
2017. december 18. – Papp László Budapest Sportaréna
2017. december 22. – Szombathely, Savaria Aréna

További információ és jegyvásárlások a Diótörő az arénákban hivatalos honlapján találhatók.

NAP Média

2017.12.06